Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na ziołowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki ok. 1 kg
cebula 2-3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ulubione zioła
masło ok. 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na ziołowo

Pieczarki umyć, pokroić w zależności od wielkości pieczarek (małe na połówki, większe na ćwiartki, malutkie możemy dać w całości). Pieczarki położyć na patelni. Odparować. Dodać masło, przesmażyć. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, dodać do pieczarek, zeszklić. Oprószyć ulubionymi ziołami. Zamiast ziół można oprószyć solą i pieprzem i podlać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.02.2013 15:30
To musi być smaczne :-)
Justyna28 03.04.2012 16:00
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak