Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z cebulką i szczypiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mleko 200 ml
sól
cebula
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło 3 łyzki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z cebulką i szczypiorem

Obieramy ziemniaki i kroimy ziemniaki w kosteczkę i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Ziemniaki ugotować, wodę odlać, a ziemniaki odstawić do odparowania. Mleko podgrzać, dodać szczyptę gałki muszkatołowej, sól i resztę masła. Ziemniaki rozgnieść, powoli dodawać do nich gorące mleko i ubić na puree. Masło rozgrzać i podsmażyć na nim pokrojoną cebulkę na złoty kolor i posypać nią puree a na wierzch posypać szczypiorem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak