Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z mlekiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
kostka grzybowa 1 sztuka
ziemiaki 4 sztuki
pietruszka zielona
marchewka 1
sól
pieprz
majeranek
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z mlekiem

Pieczarki obieramy i kroimy w miejsze kawałki. Myjemy i osuszamy na sitku. Wkładamy do garnka i zalewamy bulionem.
Dodajemy pokrojoną w plasterki obraną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, pozostałe przyprawy i kostkę grzybową.
Doprowadzamy do zagotowania. Po tym czasie dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemiaki. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Gotową zupę zabielamy mlekiem i chwilę gotujemy. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2013 13:34
Dobra zupa.
Katarzyna/kate1980 07.02.2012 22:16
super
owocówka 04.02.2012 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak