Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 6 szt
cukier 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
budynie waniliowe 2 szt
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek

Kroki postępowania

1
Ubijamy białka ze szczyptą soli na pianę, pod koniec ubijania wsypujemy połowę cukru i ubijamy dalej
Krok 1 - Serniczek foto
2
Ucieramy żółtka z drugą połową cukru i cukrem waniliowym. Cały czas miksujemy i dodajemy ser po łyżce, potem dosypujemy budynie i proszek do pieczenia.

Na koniec wlewamy olej i dodajemy pianę, miksując na małych obrotach i zaraz, jak się tylko połączą z masą, wyłączamy mikser.
Krok 2 - Serniczek foto
3
Masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3 - Serniczek foto
4
Pieczemy w 200 stopniach ponad godzinę
Krok 4 - Serniczek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2012 19:13
aleciacho
Magda60 02.02.2012 21:36
tak robi moja mama wiec ja tez dodaje, budyń w proszku oczywiscie
Anna146 02.02.2012 07:23
a po co ten budyń?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak