Sposób przygotowania

Śledzie umyć w zimnej wodzie, wymoczyć w wodzie i odcisnąć z wody. Podzielić śledzie na 3-4 części. Cebule obrać i poszatkować w piórka (można też drobno w kostkę).

Śledzie podzielić na 3 części. Pierwszą część wyłożyć do miseczki, skropić delikatnie sokiem z cytryny i wyłożyć 1/3 części cebuli, polać musztardą i łyżką majonezu, dodać 3 kulki ziela angielskiego potem dać drugą część śledzi i znowu cebula, cytryna i musztarda.

Na sam wierzch śledzie cebula i musztarda. Miseczkę przykryć i odstawić do lodówki na drugi dzień.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Uwielbiam śledziki w każdej postaci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smacznie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !