Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
rosół 1 litr
ziemniaki 3 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kalarepki

Rosół zagotować. Kalarepki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, również pokroić w kostkę. Ziemniaki razem z kalarepką wrzucić do gotującego się rosołu. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości. Masło mocno rozgrzać na patelni, posypać mąką, mąkę zrumienić. Zalać 50 ml wody, zagotować. Wlać do zupy, kiedy ziemniaki i kalarepki będą miękkie. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.02.2014 17:39
lekka i smaczna zupka
IlonaAlbertos 13.05.2013 21:48
Lubię takie zupki.
pestka 18.02.2013 15:10
z pewnością jest bardzo dobra
berys18 12.10.2012 07:48
pyszna zupa
Kas2 03.10.2012 23:38
zapowiada się smakowicie
Angelika10 24.08.2012 22:59
Super
Krystyna32 10.07.2012 16:38
extra
Seba 03.07.2012 17:00
smaczna
fictor123 29.04.2012 07:10
super
IKrakowianka 31.03.2012 21:08
super zupa
Anna138 31.03.2012 09:28
ciekawy przepis
mirosława4 24.02.2012 20:16
fajna
gacopierz23 23.02.2012 19:34
czekam na wiosnę i już będzie zupka :)
Motorek 21.02.2012 09:58
pycha
cooleczka 18.02.2012 19:57
aż zatęskniłam za wiosną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak