Sposób przygotowania

żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na pianę. Posiekać orzechy i wymieszać z przesianą bułką tartą i proszkiem do pieczenia, dodać utarte żółtka oraz pianę z białek, całość dokładnie wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35 minut, temp.180 stopni.
W tym czasie przygotować polewę z czekolady. czekoladę rozpuścić i dodać masło, ucierać aż do rozpuszczenia się masła. Po ostudzeniu biszkopt polać polewą (trochę podgrzać aby była półpłynna) i udekorować połówkami orzechów.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brzmi zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podoba mi się ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    biała czekolada pycha
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musi być pyszny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    ja chce takiego kilka porcij :) !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !