Sposób przygotowania

słoninke kroimy w kosteczkę stapiamy dodajemy cebulkę,szklimy na złoty kolor.Mięsko,może być drobiowe,wołowinki kawałek,resztki z rosołku:-)oby nic się nie marnowało:-)mielimy mięko przez maszynkę,zestudzoną cebulke ze słoninką również,doprawiamy kucharkiem,pieprzem do smaku.Z mąki, jajka i wody wyrabiamy ciasto,rozwałkowujemy na duży placek,z niego małą szklaneczką-orenżadówką wycinamy małe kułeczka,nakładamy mała łyżeczką farsz i formujemy malutkie pierożki,gotujemy.Podajemy z barszczykiem,choć same są pyszne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomitość.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jakie sliczne malenstwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !