Sposób przygotowania

Masło przełożyć do garnka, rozpuścić. Dodać wodę i doprowadzić składniki do wrzenia. Wsypać przesianą mąkę. Zagotować, cały czas mieszając (masa musi mieć jednolitą konsystencję). Po lekkim przestudzeniu dodać jaja i proszek do pieczenia. Utrzeć gładkie ciasto. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać podłużne ciastka (niezbyt ciasno, bo urosną podczas pieczenia). Piec około 12 minut w temperaturze 200ºC. Po upieczeniu pozostawić ciasta przez kilka minut w piekarniku.

Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Pozostawić, aby napęczniała. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosypując pod koniec ubijania cukier puder. Połączyć z sokiem granatowym i żelatyną.

Każdą upieczoną eklerkę przekroić na połowę. Napełnić przygotowaną masą o smaku granatu. Udekorować czekoladą mleczną roztopioną w kąpieli wodnej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    Dzisiaj będę robić:) na pewno będą pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !