Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre ziemniaczane z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
koper 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Purre ziemniaczane z koperkiem

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, posolić. Ugotować. Odcedzić. Ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Koperek, śmietanę oraz masło dodać do ziemniaków i utrzeć razem. Podawać na gorąco jako dodatek do mięsa i surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 02.03.2014 19:11
Takie lubię
IwonaKa 05.11.2013 00:05
smaczne,tez takie robię
IlonaAlbertos 05.07.2013 13:50
Bardzo lubię pure.
romanrafal
romanrafal 26.06.2013 17:06
bardzo dobre
Bernadeta 25.01.2013 15:41
właśnie zjadłam na obiadek takie ....pycha
Ela15 18.11.2012 12:36
uwielbim
Ada-Gaba 20.08.2012 10:03
pyszne
IZABELA29 19.08.2012 09:29
z koperkiem polecam...
Seba 01.06.2012 11:15
pycha
RenataZ-et 15.05.2012 08:32
fajny pomysł
Motorek 09.04.2012 10:48
smaczne
Magdalena1110 29.03.2012 20:53
super
mirosława4 29.03.2012 15:14
pyszne
Mariusz10 17.03.2012 18:38
smaczne
Jolanta14 27.02.2012 20:30
pychotka:)
mela251
mela251 22.02.2012 06:54
pyszne :)
mela251
mela251 22.02.2012 06:54
pyszne :)
Małgosia6 04.02.2012 17:33
moje ulubione:}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak