Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru. Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej gotowy zaczyn, następnie wlewamy olej i dodajemy sól. Zagniatamy ciasto , które ma przypominać nieco ciasto na pierogi. Jeśli cisto wychodzi za twarde dodajemy jeszcze ciepłej wody,. Zagniatamy aż ciasto będzie lśniące, i pojawią się pęcherzyki powietrza. Tak przygotowane ciasto wkładamy do miski wysmarowanej olejem.Samo ciasto też smarujemy po wierzchu olejem i odstawiamy w ciepłe miejsce aby wyrosło


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wygląda o niebo lepiej niż ta kupowana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !