Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka zapiekana z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1/2 kg
jajko 3 szt
masło 1 łyżka
ser żółty 25 dag
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do wymarowania formy
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka zapiekana z koperkiem

Przebranej fasolce obcinamy końcówki. Myjemy ją. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy w nim wyjętą z wody fasolkę. Żółty ser ścieramy na tarce. Koperek siekamy.Mieszamy ciepłą fasolkę z żółtym serem i koperkiem. Śmietanę mieszamy razem z jajkiem, doprawiamy ją solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy fasolkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut (aż się ładnie zarumieni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 01.02.2012 22:33
ciekawie
magdalea 01.02.2012 20:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak