Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lipcowy gulasz :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

60 dag mięsa wieprzowego od szynki,2 białe cebule,2 czerwone cebule,30 dag zielonej fasolki szparagowej
2 łyżki smalcu,sól,1/2 łyżeczki pieprzu mielonego,1 łyżeczka papryki mielonej
Sos pieczeniowy ciemny
woda
rosół wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Lipcowy gulasz :

Mięso pokroić w grubą kostkę .Delikatne posolić, posypać pieprzem i mieloną papryką . Wymieszać. W garnku z grubym dnem rozgrzać smalec i obsmażyć na nim na rumiano mięso .Wsypać na mięso pokrojone drobno cebule i smażyć mieszając aż się zeszklą .Wlać 4 szklanki wody. Dusić pod przykryciem 1,5 godziny.
W tak zwanym między czasie ugotować w osolonej wodzie fasolkę.
Gdy mięso będzie miękkie zagęścić gulasz sosem do pieczeni lub mąką . Odcedzić fasolkę i wymieszać z gulaszem .Podawać z ziemniaczkami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.05.2011 09:09
ale witaminki !!!
eli_555 17.01.2011 23:04
chętnie bym skosztowała
Ewa111 04.07.2010 14:27
wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak