Sposób przygotowania

Mięso pokroić w grubą kostkę .Delikatne posolić, posypać pieprzem i mieloną papryką . Wymieszać. W garnku z grubym dnem rozgrzać smalec i obsmażyć na nim na rumiano mięso .Wsypać na mięso pokrojone drobno cebule i smażyć mieszając aż się zeszklą .Wlać 4 szklanki wody. Dusić pod przykryciem 1,5 godziny.
W tak zwanym między czasie ugotować w osolonej wodzie fasolkę.
Gdy mięso będzie miękkie zagęścić gulasz sosem do pieczeni lub mąką . Odcedzić fasolkę i wymieszać z gulaszem .Podawać z ziemniaczkami z wody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    chętnie bym skosztowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale witaminki !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !