Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami w czerwonym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
suszone śliwki 20 dag
miód 2 dag
sól
pieprz
cynamon Prymat
wino półwytrawne czerwone 10 dag
chleb ciemny 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami w czerwonym winie

W schabie wykroić kieszeń i wypełnić śliwkami. Natrzeć solą i pieprzem. Piec w temp. 180 stopni C przez 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia dodać miód, wino i cynamon. Miękkie mięso wyjąć, a do wytworzonego sosu włożyć chleb. Doprawić solą i pieprzem, przetrzeć przez sito, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak