Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy drobniutko. Czosnek również obieramy i przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanej oliwie podduszamy cebulę i czosnek, po czym dodajemy przyprawy, a następnie mięso. Podsmażamy chwilkę po czym dodajemy marynowany pieprz. Kiedy mięso przestanie być krwiste, dodajemy pomidory oraz wino. Dusimy pod przykryciem 5-7 minut. Na koniec wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Mieszamy sos z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane jakąś zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ładnie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    nie lubię oliwek ,ale w tej wersji mogłabym zjeść - cudnie podane;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !