Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
makaron świderki 250 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
śmietana 1 szklanka
masło do smażenia
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa drobiowa

Pierś kurczaka myjemy, suszymy, po czym kroimy na paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę musimy zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodajemy do niej mięso i podsmażamy na niewielkim ogniu. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki marchewki i startą na tarce pietruszkę. Przekładamy zawartość patelni do garnka, zalewamy litrem wody i dodajemy przyprawy. Gotujemy około kwadransa. Po upływie tego czasu dodajemy makaron i gotujemy do miękkości. Zupę zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką i gotujemy krótko. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak