Sposób przygotowania

Z mąki krupczatki, cukru, masła, żółtek, sody oczyszczonej i maślanki zagnieść gładkie ciasto. Włożyć do lodówki na pół godzinki, a następnie wylepić nim foremki do babeczek. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.

Nektarynki pokroić na półplasterki, a truskawki na plasterki. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka do 400 ml. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i pozostawić do ostygnięcia.

Do babeczek nałożyć po 2 łyżki budyniu, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    przepyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm są świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    piękne babeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super muszą być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super wyglądają i pewnie są przepyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmm ale pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taką babeczkę to bym przytulił :o)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Marzy mi się do kawki taka babeczka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !