Sposób przygotowania

Płuczemy grzyby,osuszamy.Obieramy ze skórki kapelusze.Odłamujemy nóżki z pieczarek.Kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny.

Nóżki siekamy i razem z cebulką podsmażamy na łyżce masła.Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem,wsypujemy wewnątrz dłoni roztarty estragon i tymianek. Plastry sera drobniutko kroimy i 3/4 sera dodajemy do mięsa.Wsypujemy tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Do każdego kapelusza wkładamy po odrobinie masła i pokrojonego sera.Wsypujemy po szczypcie czarnego pieprzu. Napełniamy farszem.

Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut. W trakcie pieczenia mięso spryskujemy raz z wierzchu oliwą . Możemy też piec tyle czasu aż pieczarki się trochę skurczą,wówczas będą smaczniejsze.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    śliczne i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !