Sposób przygotowania

Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien,zmielić w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Mięso dokładnie wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i oliwą i żółtkiem.Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Uformować kulki,lekko spłaszczyć i ułożyć na talerzyku.Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Rozłożyć pokrojone dodatki wokół mięsa i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jak zwykle u Ciebie elegancko podane danie pięknie się prezentuje.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Z polędwiczki wołowej jest najlepszy tatar na swiecie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jakoś go nie robię .
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !