Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Royal tiramisu

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawa 1 szklanka zaparzona
likier amaretto 50 ml
żółtko jajek 4 szt
serek mascarpone 500 g
cukier puder 4-5 łyżek
kakao do posypania 5 łyżek
Biszkopt 1 blaszka

Przepis i sposób przygotowania na: Royal tiramisu

Kroki postępowania

1
Biszkopt upiecz wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/203818/ciemny-biszkopt.html

KREM: Jajka umyj, oblej wrzątkiem, wytrzyj. Oddziel żółtka i utrzyj z cukrem pudrem mikserem. Po trochu dodawaj serek mascarpone
Krok 1 - Royal tiramisu foto
2
Do szklanki zaparzonej i wystudzonej kawy, dodaj likier migdałowy (może być inny). Zwilż ciasto ponczem.
Krok 2 - Royal tiramisu foto
3
Na zwilżone ciasto wyłóż krem, posyp kakao, wyłóż następną warstwę ciasta, kremu i na koniec posyp znowu kakao lub czekoladą.
Krok 3 - Royal tiramisu foto
4
Ciasto schłodź w lodówce co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Krok 4 - Royal tiramisu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 02.01.2013 14:38
poezja!
pacpaw 03.12.2012 21:03
na własnym biszkopcie rzadko kiedy robią tiramisu, najczęściej idą kupowane biszkopciki
caralajna 07.11.2012 07:13
wygląda puszyście i lekko, mniam :)
Seba 01.08.2012 08:56
super, pycha
fijolek91 14.06.2012 17:48
ekstra:)
Rafał10 13.05.2012 18:34
O jejku, ale wygląda apetycznie!!!
Maniek2 13.05.2012 16:53
pyszny deser
zuzanna_z 08.05.2012 12:25
dobre
olkaaa 05.04.2012 07:45
uwielbiam
Izabela/bella81 14.03.2012 21:57
piękne
Ewelina38 17.02.2012 10:40
uwielbiam to ciacho
cooleczka 10.02.2012 21:49
kuszące :)
Dorota59 03.02.2012 15:45
ale mam ochotę na to ciasto
stokrotka 01.02.2012 22:04
cudownie się prezentuje
agunesu 01.02.2012 19:58
az mi przyszla ochota na tiramisu:) bardzo mi smakuje ten deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak