Sposób przygotowania

Mięso kroimy w dość cienkie plastry. Obsypujemy pieprzem i odrobiną kucharka meksykańskiego,po czym obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do garnka. Zalewamy wodą,ale taką ilością aby tylko mięso było zakryte.Wsypujemy kolorowy pieprz, słodką,przyprawę uniwersalną Kucharek meksykański ( jest to nowy produkt wśród przypraw tej firmy. Kompozycja tej przyprawy została wzbogacona o wyrazistą, egzotyczną nutę słodkiej papryki oraz ostrego chili) . Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na małym ogniu.

Na patelnię, na której smażyliśmy wsypujemy kopiastą łyżkę mąki.Lekko zrumieniami, na jasny brązowy kolorek. Wlewamy trochę wywaru z mięsa.Rozcieramy i wlewamy naszą zasmażkę do gotującego się mięsa. Gdy już mięso będzie prawie miękkie wkruszamy mini kostkę i wrzucamy rozdrobnioną gwiazdkę anyżu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !