Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona, anyżowa karkówka w sosie z kolorowym pieprzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 gram
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat pół łyżeczki
mąka kopiasta łyżka
kucharek meksykański 1 łyżeczka
anyż 1 gwiazdka
mini kostka pietruszka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona, anyżowa karkówka w sosie z kolorowym pieprzem

Mięso kroimy w dość cienkie plastry. Obsypujemy pieprzem i odrobiną kucharka meksykańskiego,po czym obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do garnka. Zalewamy wodą,ale taką ilością aby tylko mięso było zakryte.Wsypujemy kolorowy pieprz, słodką,przyprawę uniwersalną Kucharek meksykański ( jest to nowy produkt wśród przypraw tej firmy. Kompozycja tej przyprawy została wzbogacona o wyrazistą, egzotyczną nutę słodkiej papryki oraz ostrego chili) . Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na małym ogniu.

Na patelnię, na której smażyliśmy wsypujemy kopiastą łyżkę mąki.Lekko zrumieniami, na jasny brązowy kolorek. Wlewamy trochę wywaru z mięsa.Rozcieramy i wlewamy naszą zasmażkę do gotującego się mięsa. Gdy już mięso będzie prawie miękkie wkruszamy mini kostkę i wrzucamy rozdrobnioną gwiazdkę anyżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 02.02.2012 12:55
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak