Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z dziczyzny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okrawki z dzika 45 dag
słonina w plastrach 20 dag
zając bez kości 10 dag
okrawki z jelenia 10 dag
suszone śliwki 4 dag
cebule 2
masło 1 łyżka
olej 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
sól
pieprz
żołądki drobiowe
borowiki 4 dag
wino białe wytrawne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z dziczyzny

Sprawionego zająca zalać wodą, dodać okrawki z jelenia, dzika i żołądki. Dodać pokrojoną jedną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty i odstawić na 24 godziny. Mięsa wyjąć z marynaty, dusić na maśle na małym ogniu pod przykryciem z dodatkiem cebuli i przypraw. Pod koniec duszenia dodać borowiki, wlać wino. Po wystudzeniu doprawić solą i zmielonym pieprzem. Zemleć trzykrotnie. Formę wyłożyć słoniną, wypełnić farszem z dodatkiem śliwek. Piec w temp. 180 stopni C przez 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak