Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny biszkopt

Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie dodać cukier i żółtka. Dodać przesianą wcześniej mąkę z proszkiem i kakao - delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na formę i piec w temp.160-180*C przez około 30-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 29.04.2012 17:02
fajne
olkaaa 22.03.2012 11:25
super
Ewelina38 09.03.2012 14:44
często robię jasne biszkopty z ciemną masą, a może teraz tak odwrotnie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak