Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 50 dag
cebula 1
kukurydza 1 puszka
groszek zielony 1 puszka
papryka czerwona 1/2
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
marchewki 3
pietruszka 1
seler 1/4
pieprz kilka ziaren
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Marchewki, pietruszkę i selera oczyścić, wraz z mięsem. Zalać 2 litrami wody. Dodać przyprawy. Gotować ok. 30 minut. Kurczaka i warzywa wyjąć z garnka. Wywar przecedzić, połączyć z żelatyną. Mięso pokroić na plastry. Groszek i kukurydzę osączyć. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Do wywaru dodać mięso i warzywa, wlać do dużego naczynia. Ostudzić, wstawić do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak