Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1
mrożony szpinak 25 dag
cebula 1
jajko 1
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka ze szpinakiem

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać do rozmrożonego szpinaku. Gotować 3 minuty, a następnie dodać śmietanę. Nadzienie rozłożyć na rozbitym, przyprawionym filecie, zrolować i spiąć wykałaczką. Filet obtoczyć w bułce i jajku. Smażyć na patelni z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak