Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z szparagach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1
ser żółty 5 dag
szparagi 4
czosnek 1/2 ząbka
majonez 1 łyżka
keczup pikantny 1 łyżka
musztarda 1/2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z szparagach

Pierś rozdzielić, rozbić i usmażyć (najlepiej na grillu). Majonez, keczup, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Na mięsie ułożyć szparagi, zalać sosem, posypać startym serem i papryką. Piec w temp. 180 stopni C przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak