Sposób przygotowania

Polędwicę oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w paski. Wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, sos chili, przeciśnięty czosnek, pieprz cayenne, imbir, sól, przyprawę do mięsa wieprzowego i pokrojonego w drobniutką kostkę pora. Do tak przygotowanej marynaty dodać pokrojoną polędwicę i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Polędwicę z marynatą przełożyć na patelnię i podsmażać, aż mięso będzie miękkie. Warzywa przełożyć do garnka, posypać solą, pieprzem i dusić pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie dodać podpieczone mięso, ale należy tak przekładać, aby na patelni pozostał wytworzony sos. Wymieszać i dodać sos chiński.

Makaron wyjąć z opakowania, połamać na drobniejsze części, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 3 minuty. Następnie przecedzić i przełożyć makaron na patelnię. Podsmażać w pozostałym sosie przez około 6 minut.

Na talerze wykładać makaron, a następnie warzywa z mięsem.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Przepysznie brzmi...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Rewelacja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    proste w wykonaniu i pewnie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ojjj kusisz..... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszna kompozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !