Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 60 dag
miód 1/3 szklanki
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 3 łyżki
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na słodko

Miód, olej, sos sojowy, wyciśnięty czosnek, musztardę wymieszać, przyprawić. Dodać rodzynki. Części kurczaka odłupać i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zalać sosem i piec 45 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak