Sposób przygotowania

Ciasto:
3szklanki mąki
2szklanki mleka
2 jajka
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
1szklanka wody do rozrzedzenia
Farsz:
70dkg pieczarek
1cebulka
0,2kg startego żółtego sera
1 jajko
sól, pieprz
Jajka roztrzepać z mlekiem, cukrem,solą.Stopniowo dodawać mąkę.Ciasto rozrzadzić wodą do konsystencji gęstej śmietany i odstawić na 30minut.Usmażyć naleśniki cienkie, niepełna nabierka średniej wielkości
Pieczarki obgotować 20minut na wolnym ogniu.
Następnie Pieczarki usmażyć z cebulą, 3 łyżki oleju do pieczarek i cebuli
jak ostygną dodać żółty ser i doprawić. Następnie dodać jajko i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    fajne, z serem jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !