Sposób przygotowania

Gruszkę pokroić w plasterki i zalać w garnuszku wodą . Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty. Odcedzić ( gruszkę można sobie zjeść ). Wrzącym wywarem zalać susz jaśminowy z herbatą i parzyć 2 minuty. Słodzić odrobiną miodu lub cukru trzcinowego.
Wg mnie nie potrzeba słodzić - herbata ma lekko kwaskowaty smak i piękny aromat .
Oczywiście można użyć gotowej herbaty gruszkowej w saszetkach ale taka jest moim zdaniem bardziej aromatyczna .
Susz jaśminowy kupiłam na wagę w sklepie z herbatami.
Doskonale smakuje schłodzona w lodówce .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy pomysł na pyszną herbatkę:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    takiej nie piłam jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !