Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy Deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajk 6 sztuk
mąka tortowa 1 szklanka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy Deser

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu

Białka ubić z cukrem. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia,
roztrzepać widelcem i pozostawić na chwilę.Później do białek dodać
żółtka i mąkę. Wymieszać i piec.

Masa:
250g kwaśnej śmietany
3 galaretki

2 galaretki rozpuścić w 0,5l wody. Gdy zacznie gęstnieć galaretka dodać
do śmietany i miksować.
Następnie wyłożyć na biszkopt i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Następnie nałożyć gęstniejącą galaretkę na wierzch i wstawić do lodówki.

I gotowe, Smacznego :)

Można dodać owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak