Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe z kapustą i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
kapusta kiszona 20 dkg
wędzony boczek 10 dkg
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe z kapustą i boczkiem

Schab umyć, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem .Kapustę posiekać. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć na nim cebulę, dodać kapustę, podlać 1/4 szklanki wody, udusić. W międzyczasie dodać pokrojony w kostkę boczek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz układać na kawałkach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na gorącym oleju, podlać wodą. Dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki zimnej wody. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.05.2013 17:59
Podoba mi się Twój pomysł na zrazy.
Bernadeta 26.02.2013 08:25
pyszny pomysł
Anna138 11.11.2012 13:15
pyszne
MAR3STA 16.05.2012 17:49
smaczne danie
Seba 29.04.2012 11:48
pycha
barbara11561 22.04.2012 09:07
pyszne
Anna152 04.04.2012 08:14
extra
Motorek 29.03.2012 09:34
smaczne
fictor123 26.03.2012 15:35
fajne
mirosława4 21.03.2012 21:32
extra !
Ada-Gaba 16.03.2012 08:19
wyśmienite
Krystyna32 12.02.2012 09:49
extra
Iwona51
Iwona51 07.02.2012 13:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak