Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem .Kapustę posiekać. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć na nim cebulę, dodać kapustę, podlać 1/4 szklanki wody, udusić. W międzyczasie dodać pokrojony w kostkę boczek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz układać na kawałkach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na gorącym oleju, podlać wodą. Dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki zimnej wody. Zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się Twój pomysł na zrazy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !