Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w białym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
cebula 2 szt
seler naciowy 2 szt
mąka
natka pietruszki
białe wino o,70 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp w białym winie

Karpia pokroić na porcje zalać białym winem i wstawić na noc do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, selera na duże kawałki, natkę posiekać. Na oleju przesmażyć cebulę dodać selera chwilę przesmażyć, karpia odsączyć z zalewy, osuszyć, obtoczyć w mace i dodać do przesmażonej cebuli, dodać listki laurowe, wszystko smażyć na mniejszym ogniu uważając by się nie przypoliło. Po obsmażeniu zalać 1 szkl białego wina, posolić i popieprzyć i dusić pod przykryciem około 20-30 minut.Gotowego posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.07.2013 17:33
będzie mi smakował
IZABELA29 12.12.2012 08:56
bardzo na czasie
IZABELA29 11.12.2012 09:26
warto zrobić .
ben-ka 10.12.2012 22:08
przepis na czasie.
Rybciia 09.07.2012 11:31
musi być pyszny!!!
owca441 14.03.2012 17:40
w winie? koniecznie wypróbuję
jeta72 18.02.2012 17:46
super!!!
cooleczka 01.02.2012 17:26
brzmi wybornie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak