Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone na bekonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
bekon 10 dkg
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone na bekonie

Bekon pokroić w cieniutkie plastry. Olej mocno rozgrzać, przełożyć na niego pokrojony bekon, podsmażyć z obu stron. Jajka umyć, wytrzeć, rozbić. Można rozkłócić, ale jeśli ktoś woli to zostawić żółtka w całości. Tak przygotowane jajka wlewamy na bekon, smażymy na wolnym ogniu. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać gorące. Można posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.09.2013 09:18
treściwe i smaczne śniadanie
Krystyna32 16.02.2013 10:05
extra
Seba 05.07.2012 09:21
fajne śniadanko
Motorek 03.07.2012 17:24
pycha
monika1968 16.05.2012 14:21
Świetne
Ewelina38 03.05.2012 20:53
paluszki lizać... :P)
Wacław 24.04.2012 08:56
pyszne śniadanko !
mela25 14.04.2012 07:56
na pewno smakowite
fictor123 05.04.2012 07:52
lubie takie śniadanko
anulka69 27.03.2012 12:27
lubię
RenataZ-et 23.03.2012 22:09
pyszności
IKrakowianka 18.03.2012 22:34
pyszne śniadanko
mirosława4 13.03.2012 15:43
też takie robię:)
Jolanta14 04.03.2012 23:48
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak