Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
ser żółty 10 dkg
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana pieczarkami

Papryki umyć, osuszyć, odciąć "łebki". Usunąć gniazda nasienne. Cebule obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Oliwę mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na niej cebulę. Dodać pieczarki, posolić. Dusić razem aż sok odparuje.Czosnek obrać, umyć, posiekać. Dodać do pieczarek. Dodać również bułkę tartą, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić papryki. Posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 07.10.2013 12:15
świetny przepis
IlonaAlbertos 17.05.2013 20:58
Podoba mi się Twój pomysł.
Seba 21.07.2012 09:13
uwielbiam nadziewane papryczki
mela25 14.04.2012 07:57
bardzo dobre
mirosława4 07.04.2012 16:37
smaczna
fictor123 05.04.2012 07:52
swietna
anulka69 29.03.2012 10:03
super
anulka69 29.03.2012 10:03
super
IKrakowianka 19.03.2012 22:28
świetna
barbara11561 14.03.2012 09:37
pyszne
Motorek 03.03.2012 10:15
extra
Anna138 23.02.2012 21:48
pycha
Krystyna32 07.02.2012 08:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak