Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos kurkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 400 g
cebula 1-2
smietana 18% 1 duża
masło do smażenia
sól
pieprz
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: sos kurkowy

Kurki świeże (mogą być też mrożone) czyścimy i jeśli są duże-kroimy. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Kiedy się zrumieni dodajemy grzyby, dolewamy wody i pieprzu ziarnistego. Gotujemy aż kurki zmiękną. Następnie dodajemy śmietanę i przyprawiamy.
Idealne do ziemniaczków i kurczaka.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.02.2012 17:03
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak