Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
filet z dowolnej ryby 35 dag
ogórki kwaszone 2 szt
majonez 1/2 szkl
sok z cytryny
ketchup 3 łyżki
śliwowica 1 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl rybny

Średni garnek, napełnić do połowy wodą, zagotować, włożyć pokrojoną w plastry marchew , cebulę pokrojona w talarki, sól i pieprz i gotowac na dużym ogniu przez 5 min.Płomień zmniejszyć, włożyć rybę gotować przez 15 min.Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu. Usunac ości i skórę pokroić w kostkę i ostrożnie wymieszać z posiekanym ogórkiem.Składniki na sos(majonez koniak sok z cytryny i ketchup) dokładnie wymieszać.Rybę z ogórkami przełożyć do 6 małych salaterek.Polać sos a także można posypać dla przybrania posiekanym szczypiorkiem lub natka pietruszki.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak