Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 5 szt
mleko 1,5 szklanki
sok z cytryny
cebula 1 średnia
ogórek sałatkowy 1
jabłko 1
groszek konserwowy 1/2 puszki
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyzka
majonez 1 łyżka
śmietana 5 łyżek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w warzywach

Śledzie moczyć przez 2 godziny w mleku z dodatkiem soku z 1 cytryny, następnie osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę, jabłko i ogórka pokroić w kostkę, groszek osaczyć. Warzywa wymieszać z chrzanem, majonezem i śmietaną, dodac do smaku sól i pieprz. Wymieszać ze śledziami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.10.2012 18:02
fajne śledziki
Pani Domu 04.10.2012 18:02
fajne śledziki
Łukasz15 23.08.2012 09:47
Świetne na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak