Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser lodowo truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 szt
cukier 50 dag
truskawki 300 dag
budyń waniliowy 2 łyżka
lody czekoladowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: deser lodowo truskawkowy

brzoskwinie osączyć odlać 100 ml soku cukier odlany sok brzoskwiniowy i 100 g truskawek gotować na małym ogniu budyń wymieszać z 2 łyżkami wody dodać do soku chwilę gotować następnie sok przecedzić przez sitko brzoskwinie i pozostałe truskawki pokroić w kostkę owoce przełożyć do sosu na środku talerzyków umieścić po porcji sosu owocowego położyć na nim kulki lodów czekoladowych i oblać resztą sosu gotowy deser lodowy można udekorować listkami melisy lub mięty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak