Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 5-6
ogórki konserwowe
papryka konserwowa
woda 2 szkla
ocet 10 % 6 łyżek
olej 0,5 szkl
cukier 5 łyżeczek
keczup 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie

Rybę usmażyć w mące lub cieście naleśnikowym. Cebulę pokroić w paski i usmażyć. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę idorzucić do cebuli, chwilkę razem podsmażyć. Rybę przełożyć warzywami. Ugotować zalewę z wody, octu, oleju, cukru, keczupu, dorzucić liście laurowe. Rybę z warzywami zalać zalewą.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 01.03.2012 17:21
super
anja3107 01.03.2012 10:21
super
Rogalik 25.02.2012 22:53
na pewno smaczna,lubię rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak