Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na wędzonce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
wędzonka 30 dag
ziemniaki 1\2 kg
kostka drobiowa 2 szt
marchewka 3 szt
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
włoszczyzna
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na wędzonce

Fasolę na noc zamoczyć , następnego dnia w tej samej wodzie ja wstawić na gaz , podczas gotowania dajemy najpierw kostki , 2 marchewki a 3 zetrzeć na tartce i dodać do zupy , pietruszkę , listki i pół selera oraz wędzonkę . Po jakimś czasie dodajemy przyprawę do fasoli . Gotujemy do miękkości. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę , dodajemy do gotującej się zupy. Po 15 minutach dodajemy majeranek , sol, pieprz. Gotujemy jeszcze do momentu aż ziemniaki będa miękkie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.11.2013 08:32
bardzo lubie
elzbietar64 21.04.2012 21:50
zupa marzenie
babcia
babcia 29.02.2012 09:43
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak