Sposób przygotowania

Mięso nacieramy sola i pieprzem od razu smażymy na patelni , a gdy będzie miał złoty kolor to podlewamy schab wodą . Mięso z wywarem przekładamy do formy żaroodpornej i pieczemy 2 godziny w 160 st od czasu do czasu podlewamy wodą . Upieczone mięso wyjmujemy , zawijamy w folię aluminiową . Sos spod pieczeni przecedzamy i łączymy z likierem , miodem , sokiem z cytryny . Dodaj cynamon i obłóż plastrami mandarynek i na małym ogniu gotujemy 10 minut doprawiamy do smaku solą , pieprzem . Mięso kroimy w plastry , poprzekładaj plastrami mandarynek , polej sosem i na koniec pozostaje nam tylko udekorować płatkami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ciekawy przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    sambolera

    lubie polaczeńie owocow cytrusowych z miesem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !