Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z mandarynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,8 kg
woda 1 szklanka
mandarynki 4
sok z cytryny 1
miód 1 łyżka
likier pomarańczowy 20 ml
cynamon 1\2
płatki migdałowe
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z mandarynkami

Mięso nacieramy sola i pieprzem od razu smażymy na patelni , a gdy będzie miał złoty kolor to podlewamy schab wodą . Mięso z wywarem przekładamy do formy żaroodpornej i pieczemy 2 godziny w 160 st od czasu do czasu podlewamy wodą . Upieczone mięso wyjmujemy , zawijamy w folię aluminiową . Sos spod pieczeni przecedzamy i łączymy z likierem , miodem , sokiem z cytryny . Dodaj cynamon i obłóż plastrami mandarynek i na małym ogniu gotujemy 10 minut doprawiamy do smaku solą , pieprzem . Mięso kroimy w plastry , poprzekładaj plastrami mandarynek , polej sosem i na koniec pozostaje nam tylko udekorować płatkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.03.2012 20:25
lubię takie
sambolera 05.03.2012 07:26
lubie polaczeńie owocow cytrusowych z miesem
babcia
babcia 16.02.2012 08:55
super pomysł
Margo1 02.02.2012 14:33
polecam..
Anio?eczek 01.02.2012 15:33
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak