Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z antonówek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon 1/4 łyżeczka
cukier kryształ 2 szklanka
woda 1/4 szklanka
bita śmietana 1/2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z antonówek

Jabłka umyć pod bieżącą wodą, obrać je wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki, przełożyć do rondla wysokiego, wlać wodę, wsypać cukier, dodać cynamon i rozgotować jabłka na wolnym ogniu i gotować je wciąż mieszając do zupełnego rozgotowania. Gdy jabłka będą miały konsystencję jednolitą, ostudzić je i porcjować do salaterek, na wierzch nałożyć bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak