Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja włoszczyzny bez kapusty
cebula 1mała szt
masło natur. 2-3 łyżki
czosnek 1 ząbek
smietana 18%
mąka
żółtko jajek 2 szt
mąka ok. 1 szkl
grzyby leśne 30 dag
kości schabowe 1 kawałek
zacierka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa grzybowa

Grzyby, przebrać, oczyścić, bardzo dokładnie umyć. Pokroić na niezbyt drobne kawałki i podsmażyć na maśle. Kość umyć i zagotować, dodać warzywa i grzyby.Wrzucić przyprawy. Gotować ok. 45 min. Zrobić zacierki. Ugotować oddzielnie. Włożyć do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:34
Dobra zupa.
w mojej kuchni 07.06.2013 21:03
takie zupy grzybowe to rarytas...
IlonaAlbertos 23.11.2012 12:40
Wygląda niezwykle apetycznie. Nie robiłam jeszcze z zacierkami, ale wypróbuję.
Wacław 28.09.2011 10:41
Lubie takie zupy,pycha !
ElizaT 20.10.2010 22:48
Wygląda na pyszną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak