Sposób przygotowania

Rozpuścić pomarańczowe galaretki w mniejszej ilości gorącej wody niż podano na opakowaniu. Ostudzić galaretki.
Z podanych składników przygotować biszkopt: jajka zmiksować z cukrem do uzyskania jednolitej, białej masy. Wsypać zmieszaną w osobnym naczyniu mąkę tortową, mączkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia - miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać olej i mieszać ciasto. Masę wylać na wysmarowaną masłem blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C. około 30 min.
Wykonać krem: kostkę masła zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Dodawać stopniowo 4 banany. Miksować. Do masy wlać gęstniejącą galaretkę (połowę)
Masę bananową wylewamy na wystudzony biszkopt. Na kremie układamy kawałki bananów. Banany o zalewamy galaretką drugą połową i wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Ja też go uwielbiam, ciasto smakuje rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !