Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto dla leniwych malinowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 2
galaretka malinowa
pojemnik malin świeżych
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto dla leniwych malinowe

Forme o wielkości 24x28cm wykładamy herbatnikami. Budynie gotujemy w pół litra mleka. Gorące budynie wylewamy na herbatniki i studzimy. Na wierzch układamy maliny, wkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 330ml wod i studzimy. Gdy zacznie tężeć polewamy maliny. Wstawiamy na 1,5 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.09.2012 15:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak