Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone beziki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 3/4 szklanki
cukier 3 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem 4 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: smażone beziki

Białka ubijamy na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, mieszamy,Olej rozgrzewamy, wlewamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor. Podajemy gorące polsmarowane dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak