Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 kg
pomidory 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 peczek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi w sosie pomidorowym

Na oliwie podduszamy pokrojone w kostkę pomidory, dodajemy zmiażdżony czosnek i całość dusimy. Doprawiamy do smaku. Rybę obsmażamy z każdej strony, przekładamy do pomidorów i całość dusimy około 20 minut. Posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak